Konstnär

Jag har alltid tecknat och målat. I slutet av 80-talet när mina barn inte längre hade så stort behov av sin mamma, började jag måla mera intensivt. Min första utställning hade jag mitt 40:e år på Karolinens konstförening. Därefter har jag målat mer och mer. Jag har sökt mig till många olika kurser: krokikurser på hemmaplan, kurser på Gotlands folkhögskola i början av 90-talet, Fria Målarskolan i Karlstad (som innebar ett stort steg framåt och ett ännu mera intensifierat måleri) och sist men inte minst ett stort antal kurser på Gerlesborgsskolan.

Landskapsmålare i början, ateljémålare nu.

atelje3

Här är min ateljé, fast utan mig i målartagen

Mitt materialval har också varierat genom åren. Olja, akvarell och textila bilder dominerade från 80-talets mitt till senare delen av 90-talet. Nu arbetar jag med akrylfärg, ibland i kombination med collageteknik.

I mitt tidiga måleri var motivet främst landskap. Jag målade helst i naturen framför motivet och bemödade mig om att skapa stämning, ljus och harmoniska färger. De senaste åren har jag blivit mer av en ateljémålare och huvudmotivet har länge varit hästar.

lookingback    nattljus   

I början av 2011 ville jag förnya mig och bestämde mig för att jag bara fick göra lite större bilder, det skulle inte vara hästar och jag skulle inte veta vad det skulle bli när jag började.  Här är några exempel:

landskap2-w-s      landskap1

Efter ett tag tyyckte jag att mina bilder påminde om närbilder av växter och fortsatte på det spåret. Här är några exempel på det:

Flowering2-w-s    fjarilw-s    knoppar-w

Sedan ville jag pröva om det skulle fungera med hästar i djungeln. Två exempel:

roddjungelhastw    djungelhast3

Efter ett besök på Skansen blev jag förtjust i lemurer. I många av mina växtbilder återfanns randiga element. Kombinationen djungel, ränder och fascinationen av lemurer ledde mig vidare till att börja teckna och måla lemurer. Här är några exempel:

slemur1-w    hopp-o-skutt-3-w    flirt-w

Jag är medlem i Värmlands konstnärsförbund sedan april 2004 och blev hösten 2005 uttagen av Konstfrämjandets urvalsnämnd för att få ha separatutställning hos dem. Jag är också den som tog initiativ till Konstrundan Karlstad med omnejd och har varit ordförande i den föreningen sedan 2007.
2011 blev jag medlem i KRO. konstnärernas riksorganisation.

Kontakt

Kerstin Osterman

E-mail:  kerstin(at)keoz.se   Tel:070-485 88 47